Little League deel 2: de onvergetelijke finaledag

Bijzondere coachmomenten, voorbereiding en spanning tijdens de finale. Ze delen emoties, uitdagingen en successen. Ook aandacht voor crowdfunding en sponsors voor Polen.

Little League ervaring deel 1

Op de camping bespreken we dag 1 & 2 van onze ervaring met de Little League in Almere.

TC3: 12 Doping & Little League voorbereidingen

Deze aflevering biedt een boeiende mix van persoonlijke anekdotes en professionele inzichten, met een levendige discussie over de nuances van dopingregels en de impact ervan op jonge atleten. Daarnaast delen we onze ervaringen en voorbereidingen voor de aankomende Little League, waardoor deze aflevering een must-listen is voor iedereen die betrokken is bij jeugd honk- en softbal.

TC3: 11 Groepsprocessen

Ontdek groepsprocessen in sport, 16 actietypes en coaching van junioren en Littles in honkbal/softbal. Leer over teamdynamiek en ontwikkeling.

TC3: 10 Tactiek C: Aanvallen!

Strategische planning, analyse van spelersprestaties, en het belang van oefenwedstrijden.

TC3: 9 Tactiek B: Bunt defence, what 2 do?

In deze aflevering van de CoachBall podcast duiken we dieper in honk- en softbaltactiek, met focus op bunten, veldposities en tactische slagvolgorde. We bespreken de belangrijkheid van strategische beslissingen, zoals de optimale opbouw van de slagvolgorde volgens KNBSB-richtlijnen, en tactieken voor een succesvolle aanval. De combinatie van fysieke vaardigheden en strategisch inzicht staat centraal voor succes in het spel.

TC3: 8 Tactiek: veldposities

Deze aflevering duikt in tactiek en veldpositionering in honkbal/softbal, met aandacht voor relays, cut-offs, en ‘Bermuda Triangles’.

TC3: 7 Training geven deel 2, Roelie heeft een nieuwe podcast!

Een nieuwe week, nieuwe kansen. We hebben weer een leuke training achter de rug, maar hoe vet is het, dat we Roelie Henrique in de uitzending hebben! Hij is een nieuwe podcast gestart en vandaag is de eerste aflevering. Check hem op YouTube!

TC3: 6 Zelf training geven deel 1

In deze aflevering duiken we zelf in de rol van trainer en coach, waarbij onze trainings- en coachingvaardigheden live worden beoordeeld.

Little League enthousiasme met Andre Boekel

André Boekel deelt zijn reis van honkballer naar een serieuze softbal coach, met focus op het individu, strategie en jeugdontwikkeling.

TC3: 5 Dynamische technieken en focusstrategieën

Ontdek de nieuwste CoachBall Podcast aflevering vol met innovatieve coaching technieken voor honk- en softbal.

TC-3: #4 Didactiek en techniek praktijk

Deze tekst en samenvatting bieden een boeiend overzicht van wat luisteraars kunnen verwachten in deze podcastaflevering, en helpen bij het aantrekken van geïnteresseerde luisteraars die meer willen weten over de honk- en softbal coaching en de TC-3 opleiding.

TC-3: #3 Trainingsleer

Ontdek essentiële honkbal trainingsinzichten in onze nieuwste CoachBall podcast: groeispurt herkenning, effectieve oefeningen, en trainingscycli voor jeugdspelers.

TC-3: #2 Didactiek, de kunst van het leren

Ontdek de kunst van sportdidactiek in onze podcast over actiontyping, Longterm Athlete Development, en effectieve trainingsmethoden voor honk- en softbal. Leer van experts en verbeter je coachvaardigheden. #SportCoaching #LTAD #Actiontyping

#12 Norman Ames

Momenteel is Norman als Softbal pitching coach van Sparks Haarlem actief, maar inmiddels ook als hoofdcoach van Team Kingdom of The Netherlands men’s fastpitch. Wauw!

#11 Danny Rombley

Danny Rombley is op dit moment de beste Honkbal Coach van Nederland. Van 1998 tot 2004 speelde Rombley bij diverse Minor League clubs in de organisatie van de Montreal Expos die later Washington Nationals ging heten. Leer met ons mee van deze topcoach!

#9 Barend Kieft

We kennen Barend al meer dan tien jaar van op en rond het veld als scheidsrechter en dat maakt het voor ons een bijzondere uitzending. Niet alleen omdat hij scheidsrechter is, maar ook omdat Barend ouder van spelende kinderen is, zelf softbalde en jeugdcoach en jeugdtrainer was. Wat veel petten heeft deze man al opgehad!

#8 Dennis van Akkeren

Hoe kan het toch dat Dennis zoveel geduld heeft? Waarom heeft deze sport een gigantische positieve invloed op het gezin? Gebruiken we als coaches al GPT-3? Afspraken met ouders en spelers maken? Je luistert het allemaal in deze aflevering.

#7 Michel Aussums

Van vader op zoon. Dat is een uitdrukking die goed bij Michel past. Maar, Michel is meer dan alleen de vader van zijn zoon. Hij is werkzaam bij de KNBSB en is daar coördinator van vier verschillende coachopleidingen.

#6 Sandra Gouverneur

Sandra vertelt onder andere over de olympische spelen en hoe het tegenwoordig is om op meerdere clubs actief te zijn als coach.