TC-3: #2 Didactiek, de kunst van het leren

Ontdek de kunst van sportdidactiek in onze podcast over actiontyping, Longterm Athlete Development, en effectieve trainingsmethoden voor honk- en softbal. Leer van experts en verbeter je coachvaardigheden. #SportCoaching #LTAD #Actiontyping

Coach Ball
Coach Ball
TC-3: #2 Didactiek, de kunst van het leren
Loading
/

In deze podcast duiken we in de didactiek, de kunst van het leren, binnen de honkbal en softbal sport. We ontrafelen actiontyping en de 16 persoonlijkheidstypes om te bepalen wat voor type coach jij bent. Ontdek het Longterm Athlete Development Program en hoe dit de ontwikkeling van sporters beïnvloedt.

We bespreken de Constraint-Led Approach en de rol van beperkende factoren in leren en ontwikkeling. Wist je dat Nederlanders gemiddeld het lichtst maar wel het langst zijn? En dat 70% van de kids in een Nederlands team in de eerste maanden van het jaar geboren zijn, vanwege selectie op fysieke belasting?

We gaan in op de flitsende snelheid van honk- en softbal en waarom het slaan van een bal wordt gezien als een van de moeilijkste handelingen in de sport. Plus, we delen inzichten over goede hitters die de arm van de pitcher observeren in plaats van de bal in softfocus.

Speciale gast Bart Hanengraaf van het CTO en de dochter van Jeroen van der Wiel geven hun visie. Ook behandelen we open en gesloten skills, spiegelneuronen, en het belang van ambidexter training.

Luister nu en ontdek hoe je de ontwikkeling van atleten naar een hoger niveau tilt met deze inzichten. #SportDidactiek #Actiontyping #LTAD #ConstraintLedApproach #Honkbal #Softbal

Geef een reactie