#9 Barend Kieft

We kennen Barend al meer dan tien jaar van op en rond het veld als scheidsrechter en dat maakt het voor ons een bijzondere uitzending. Niet alleen omdat hij scheidsrechter is, maar ook omdat Barend ouder van spelende kinderen is, zelf softbalde en jeugdcoach en jeugdtrainer was. Wat veel petten heeft deze man al opgehad!

Coach Ball
Coach Ball
#9 Barend Kieft
Loading
/

In deze aflevering hebben we Barend uitgenodigd. We kennen Barend al meer dan tien jaar van op en rond het veld als scheidsrechter en dat maakt het voor ons een bijzondere uitzending. Niet alleen omdat hij scheidsrechter is, maar ook omdat Barend ouder van spelende kinderen is, zelf softbalde en jeugdcoach en jeugdtrainer was. Wat veel petten heeft deze man opgehad!

Het startte met Korfbal

Barend heeft in zijn jeugd vooral gekorfbald. Tot zijn 24ste. Bij de korfbal heeft hij ook gecoacht, training gegeven en in het bestuur gezeten. Zijn dochter echter, werd een bij de Pirates te Amsterdam uitgenodigd om daar eens te softballen. Dat beviel zo goed dat Barend op die manier in contact is gekomen met de softbal sport.

Softbal trainer en coach

Hij is zelfs op een gegeven moment coach van de pupillen geworden en is hij de meiden training gaan geven.

Dit heeft hij gedaan totdat ze naar de senioren ging. En niet alleen bij Pirates, maar bij veel verschillende verenigingen. Zelf is Barend gaan softballen bij Pirates Heren.

“Heb je ook familie die honk- of softbal beoefend?”

Nadat mijn dochter is gaan softballen en ik de zelfde ervaring wilde meemaken ben ik gaan spelen bij de heren van Pirates. Door het veel aanwezig zijn was mijn zoon verplicht om mee te gaan. Nadat hij een aantal seizoenen gevoetbald maar wel vaak meetrainde, is hij uiteindelijk gaan honkballen. Ook hier ben ik tot aan de junioren coach van geweest.

“Wat is je huidige functie/naam binnen de sport?”

Het leuke is dat ik nu zie dat ik vanaf 2005 volgens mij met honk- en softbal bezig ben. Op het moment ben ik vooral softbalscheidsrechter ben verder niet meer als lid verbonden aan een club. Verder heb ik afgelopen seizoen als nodig ondersteund bij het training geven.

Geef een reactie