#5 Hard werken, tegenslagen en successen met Onno Jansen (deel 1 van 2)

Een mooi eerlijk gesprek over Kenko ballen, “we swepen ze”, vier jaar hoofdklasse, maar ook de nodige tegenslagen.

Coach Ball
Coach Ball
#5 Hard werken, tegenslagen en successen met Onno Jansen (deel 1 van 2)
Loading
/

Onno is geboren in 1983 en op 4 jarige leeftijd begon hij met peanutball bij S.V. Koedijk. Zijn ouders en zijn broers waren destijds al behoorlijk actief in de sportwereld. In zijn pupillentijd is de liefde voor honkbal pas écht geboren en laat hij deze liefde niet meer los.

Met zijn coach en familievriend Bobby Gumbs werden ze bij S.V. Koedijk kampioen om vervolgens net als zijn broers de overstap naar de Herons te maken in 1993.

Het ging goed in bij de Herons in Heerhugowaard. Zo goed zelfs, dat Onno werd gescout in 1994 om deel te nemen aan het Kenko team. Oftewel: een door Amsterdam Pirates samengesteld nationale jeugd-selectie dat deel nam aan het internationale Kenko toernooi te Japan.
Dit bezoek aan Japan is zeer leerzaam geweest voor Onno. Hij ging naar huis met de prijs voor meest vechtende speler (inzet). Een mooie beloning voor zijn harde werken!

Het lukte de Herons echter steeds net niet om te promoveren en dus kwam daar de overstap naar Alcmaria Victrix. In 2004 behaalde ze nét geen play-offs en miste daardoor de deelname aan de hoofdklasse.

Toen werd Onno in 2007 gevraagd voor het opleidingteam van Kinheim. Zijn droom kwam uit, en in zijn eerste jaar mocht hij al debuteren in de hoofdklasse!
Landelijk succes werd in 2012 behaald met Kinheim middels een 5-0 sweep over Neptunus. Onno was met Kinheim dus de sterkste ploeg van Nederland, de landstitel was binnen. Maar ook de nodige tegenslagen blijven niet onbesproken in deze podcast aflevering. Luister naar deel 1 van 2 van deze podcast miniserie met Coach Onno Jansen.

Hou Onno vooral in de gaten via zijn instagram op coach_onnojansen

Geef een reactie