Categorieën
Voor coaches Voor ouders

Honkbal & softbal aanmoedigingsliedjes

Uniek in vergelijking met andere sporten zijn de aanmoedigingsliedjes die luidkeels gezongen worden. In dit artikel kun je ze beluisteren.

Uniek in vergelijking met andere sporten zijn de aanmoedigingsliedjes die luidkeels gezongen worden. Je hoort langs het veld de meest creatieve nummers. Sommige zijn Nederlandstalig, soms zijn ze Engelstalig. Mega leuk, want het helpt de spelers bij hun motivatie en ze blijven betrokken bij het spel. Het publiek smult er van en het brengt een algehele positieve vibe op het veld. Als coach moedigen wij het aan, want het voegt extra plezier en spelbeleving toe aan de sportbeleving. Pas als het gaat afleiden, grijpen we in.

We merken dat de jongensteams het gaaf vinden om indruk te maken met hun gezang. De meiden uit het team van Wesley zijn zelfs nog wat fanatieker. Ze houden een schriftje bij met liedjes. Als ze een tegenstander tegenkomen met een nummer dat ze nog nooit gehoord hebben schijven ze die op en leren ze die snel uit het hoofd. Kleine moeite, super slim! Én, tegenstanders zijn vaak onder de indruk van de vele verschillende songs die te horen zijn.

We hebben Jasmijn (11) en Bente (12) bereidt gevonden om wat nummers voor te dragen zodat ook andere honk- en softbalteams deze liedjes kunnen gebruiken. Download ze en gebruik ze in een training of deel ze in een appgroep, mag allemaal. Let’s go!

Over notitieboekje en go go liedje
Say boom, chikka boom. Chikka balla, chikka boom. Nog een keer, maar dan veel harder/sneller.
Kabouter plop in een ander jasje, met dansmoves
Daar boven op de berg… en van je hela hela hela hela ho!
Samina samina wakka wakka yeah, its time for [clubnaam/spelersnaam].
“Wij zijn de beste, de beste van het veld. Dat komt door [naam], want hij/zij is hier de held!”
Klappen en go go [spelersnaam]
Over Miley Cyrus, Britney Spears en Michael Jackson

Liedjes databank

Zou er ergens een archief zijn met al deze liedjes? We hebben het hele internet afgezocht: niets gevonden. Wel verschillende Amerikaanse liedjes, maar die zijn niet altijd passend. Sommige zijn gaan over de pitcher van de tegenstander die niet goed kan gooien. Niet stijlvol wat ons betreft, hou het bij je eigen team en jezelf. Moeten wij dan de databank gaan bijhouden? Goed idee!

“Hee hoo, come an let’s go, sla die bal naar Tokio, van Tokio naar Pluto” zongen wij 35 jaar geleden ook al.

Veel liedjes gaan way back aldus Reinier

Een oproep aan jou als lezer! Weet je nog een liedje dat niet mag ontbreken? Laat het ons weten en we plaatsen hem er tussen. Jasmijn en Bente zouden het ook waarderen, dat weten we wel zeker 🙂

Geef een reactie